onsdag 21 mars 2012

Beth Harbison: Anonyma Skoälskares klubb


Bandtyp: pocket
Sidor: 374
Språk: Svenska

Handling: "Är du som jag? Älskar skor men har inte råd att köpa vad du vill? Om du har storlek 38 och är intresserad av att byta dina Manolos mot Maglis etc så ses vi på tisdagskvällar. Kanske kan vi hjälpa varandra ...

Svar till Anonyma skoälskares klubb"


Lorna Raffertys ekonomi har kraschat men trots att hon egentligen inte har råd att köpa nya skor kan hon inte klara av tanken på att inte få några nya designerskor. Hon sätter därför ut annonsen ovan för att hitta andra kvinnor i samma situation.

Gruppen träffas en gång i veckan och består av politikerhustrun Helen, vars man har spärrar hennes kreditkort då han får veta att hon ljugit om att hon slutat med p-piller. Sandra som har torgskräck och inte kan gå ut och därför finansierar sin skoshopping genom att sälja telefonsex och Jocelyn som egentligen inte är intresserad av skor men som vill komma bort från sitt jobb som barnflicka i den rika familjen där frun hela tiden får henne att utföra arbete som inte följer av arbetsbeskrivningen och dessutom får henne att arbeta på sin fritid om hon råkar befinna sig i huset.

Min åsikt: Riktigt bra chiclit som från början påminner lite om En Shopaholics bekännelser men som sedan visar sig var rätt annorlunda från den. Kvinnorna i klubben utvecklar en nära vänskap och hjälper varandra genom problem och motgångar. En riktigt lättsmält må bra bok som blev riktigt svår att lägga ifrån sig. Rekommenderas till er som gillar lättsmälta må bra böcker med chiclit-tema.
 
Betyg (1-5): 3

Du hittar boken som pocket här hos Adlibris där den står som tillfälligt slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar